Duur voorschrift medicijn en preferentiebeleid

Nieuwe medicatie

Indien u van de specialist of de huisarts een nieuw medicijn krijgt voorgeschreven, dan mag de apotheek deze meegeven voor de maximale duur van 2 weken. Waar van toepassing krijgt u een herhaalrecept mee voor gebruik na de eerste 2 weken voor een langere periode. Dit om vroege bijwerkingen of andere problematiek tijdig op te sporen.

Na de eerste 2 weken én bij blijvend noodzakelijk gebruik, wordt medicatie als chronisch betiteld. Deze mag dan volgens de prescriptieregeling van de overheid, voor de maximale duur van 3 maanden per herhaalrecept worden meegegeven.

Uitzonderen hierop zijn benzodiazepines (‘slaapmedicatie’) en medicijnen die vallen onder opiumwetgeving. Deze mogen maar voor de duur van 1 maand worden meegegeven.

Preferentiebeleid

Uw zorgverzekeraar vergoedt bij voorgeschreven medicijnen één en dezelfde producent van het geneesmiddel. Enkele voorbeelden van producenten zijn PCh, Actavis en Sandoz. Dit is het zogenaamde preferentiebeleid, hetgeen per medicijn per zorgverzekeraar vast ligt. Wij moeten dit preferentiebeleid volgen.

Alleen indien het medicijn direct moet worden gebruikt en de producent niet voorradig is, zullen we een ander merk leveren. Bij herhaling van dit medicijn zullen we dan wel het preferente merk van uw zorgverzekeraar leveren. Dit kan helaas per kwartaal veranderen. Ook zijn er soms leveringsproblemen van een bepaalde fabrikant waardoor u een ander merk meekrijgt. U kunt er wel altijd vanuit gaan, dat de werkzame stof hetzelfde is.

 

 

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag:
8.00 – 12.00 uur
14.00 – 17.00 uur
Van 12.00 – 14.00 is de praktijk gesloten behoudens voor spoed.

Woensdagmiddag gesloten behoudens voor spoedmedicatie.

Adres

Bernhardstraat 1, 4542 AX Hoek
0115-441356

Back to Top